Antena 3 CNN Externe Protest al medicilor în faţa Primăriei din New York: Infrastructura noastră trebuie să funcţioneze!

Protest al medicilor în faţa Primăriei din New York: Infrastructura noastră trebuie să funcţioneze!

Protest al medicilor în faţa Primăriei din New York: Infrastructura noastră trebuie să funcţioneze!
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Noi 2012   •   13:01

Un grup de infirmiere şi medici a manifestat vineri în faţa Primăriei din New York, insistând asupra necesităţii reconstruirii de urgenţă a capacităţilor medicale afectate de uraganul Sandy, relatează AFP.
   
La apelul mai multor organizaţii, inclusiv Asociaţia Infirmierelor din statul New York (37.000 de membri), aproximativ 30 de persoane au denunţat o lipsă de resurse în cartiere în care spitale, centre de sănătate şi farmacii sunt în continuare închise.
   
"Am un singur mesaj pentru primar: avem nevoie să faceţi tot ceea ce puteţi pentru ca infrastructura noastră să funcţioneze", a declarat o infirmieră, Mary Fitzgerald, de la Montefiore Medical Center.
   
Trei spitale sunt închise la New York de la 29 octombrie, din cauza pagubelor pe care le-au suferit.
   
"Oraşul trebuie să facă din acest lucru prioritatea sa numărul unu. Este necesar ca centrele de sănătate şi spitalele să revină la întreaga capacitate pentru a putea îngriji oamenii", a insistat Shawn Westfahl, un alt manifestant.
   
Redeschiderea unui spital din Coney Island, un cartier dur afectat de uragan, este prevăzută abia în ianuarie.
   
În Rockaways, alt cartier dur afectat, mai multe spitale de campanie au fost improvizate, inclusiv unul instalat într-o casă scoasă la vânzare, în care se simte un miros puternic de mucegai. Unele spitale au trimis, de asemenea, unităţi mobile şi medici pentru a oferi îngriji şi a elibera reţete.
   
Locuitorii unor cartiere private în continuare de electricitate întâmpină dificultăţi în a găsi medicamente sau în continuarea îngrijirilor la domiciliu.

×
Subiecte în articol: protest medici primarie New York urgenta uragan
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close