Antena 3 CNN Externe Protest de amploare faţă de măsurile de austeritate, la Bruxelles. România participă la manifestaţii

Protest de amploare faţă de măsurile de austeritate, la Bruxelles. România participă la manifestaţii

Protest de amploare faţă de măsurile de austeritate, la Bruxelles. România participă la manifestaţii
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Sep 2010   •   09:34

România nu este singura ţară europeană afectată de proteste împotriva măsurilor de austeritate. La Bruxelles are loc miercuri o amplă manifestaţie a sindicaliştilor din ţările membre ale Uniunii, la care sunt aşteptaţi aproximativ 100.000 de oameni. Şi Spania este paralizată în urma unei grevei generale. Protestul a dat peste cap şi traficul aerian din România. Două curse de pe aeroporturile Băneasa au fost anulate.

Sindicaliştii veniţi din cele mai multe ţări europene, printre care şi România, denunţă măsurile de austeritate adoptate de majoritatea guvernelor de pe continent.

Greve şi acţiuni de protest vor avea loc în mai multe ţări ale Europei. Sindicatele din Spania, Portugalia, Polonia, Irlanda, Italia şi alte ţări şi-au convocat membrii la ample mitinguri împotriva scăderii salariilor şi pensiilor şi pentru apărarea locurilor de muncă.

Acţiunile de protest au început în forţă în Spania încă de la primele ore ale dimineţii. Poliţiştii s-au confruntat cu un grup de sindicalişti la o autobază din Madrid. Greva generală a afectat cele mai multe mijloace de transport din Madrid.

În toată Spania vor avea loc peste o sută de acţiuni de protest. Greva generală de azi, prima de la venirea la putere a lui Jose Luis Zapatero, are loc în contextul în care Spania întârzie să iasă din criză şi a fost una dintre cele mai afectate ţări europene. În prezent unul din cinci spanioli activi este şomer.

Antena 3

×
Subiecte în articol: protest Bruxelles masuri de austeritate
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close