Antena 3 CNN Externe Protest de amploare la Paris. Mii de oameni cer DEMISIA preşedintelui Hollande

Protest de amploare la Paris. Mii de oameni cer DEMISIA preşedintelui Hollande

Protest de amploare la Paris. Mii de oameni cer DEMISIA preşedintelui Hollande
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Ian 2014   •   18:20
Câteva mii de persoane au manifestat duminică, pe ploaie, la Paris, răspunzând apelului unui grup numit "Ziua furiei", strigând "Hollande, demisia!", a constat un jurnalist AFP.
Grupul, din care fac parte mici grupuri de dreapta şi de extremă-dreapta, dar şi catolici conservatori ostili căsătoriei între persoane de acelaşi sex, denunţă "acţiunea guvernamentală dăunătoare care ne conduce direct spre prăpastie".
El l-a îndemnat pe preşedintele socialist să se retragă "de îndată", altfel "Ziua furiei " îl va viza în stradă, după care îl va goni la urne".
Defilarea, care a început din Piaţa Bastilia, la ora locală 14.00 (15.00, ora României), urma să traverseze centrul Parisului, până la Esplanada Invalizilor.
"Voi sunteţi aici pentru a vă exprima nemulţumirea, iar ei sunt mai preocupaţi de aventurile lor (...) decât de şomaj şi libertatea poporului Franţei", a spus la microfon, un organizator, care a solicitat protecţia anonimatului, referindu-se la dezvăluirea relaţiei lui François Hollande cu o actriţă.
O serie de organizaţii care şi-au manifestat iniţial interesul faţă de o această "Zi a furiei", al cărei obiectiv era să regrupeze toate nemulţumirile de la nivelul ţării, şi-au pierdut acest interes.
Astfel, "Manif pour Tous", vârful de lance al opoziţiei faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex, nu a participat.
Grupul "Bonetelor roşii", care a animat în toamnă manifestaţii de amploare în Bretagne (vest) împotriva introducerii unei noi taxe, s-a abţinut.
Frontul Naţional (FN), partidul de dreapta al lui Marine Le Pen, a anunţat, la rândul său, că nu ia parte la manifestaţie.
În cadrul mitingului, aproximativ zece activiste feministe din cadrul grupului Femen au scandat "face-ţi-o în altă parte", după care au fost arestate de către forţele de ordine.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close