Antena 3 CNN Externe Protest emoţionant la Oslo: Mii de norvegieni au interpretat cântecul pe care Breivik îl urăşte

Protest emoţionant la Oslo: Mii de norvegieni au interpretat cântecul pe care Breivik îl urăşte

Protest emoţionant la Oslo: Mii de norvegieni au interpretat cântecul pe care Breivik îl urăşte
Sursa foto: Foto: hosted2.ap.org/
de S.T.    |    26 Apr 2012   •   18:35

Aproximativ 40.000 de norvegieni au organizat un protest emoţionant joi în Oslo, lângă tribunalul unde se judecă procesul lui Anders Breivik.

Aceştia au cântat împreuna piesa "Children of the Rainbow" la câteva străzi de tribunalul unde acesta este judecat pentru atentatele în care au murit 77 de persoane.

Piesa "Copiii curcubeului", care aparţine norvegianului Lillebjoern Nilsen, a fost dată de Breivik drept exemplu în timpul mărturiei de la proces ca fiind propagandă marxistă, pentru că vorbeşte de societatea multiculturală pe care teroristul o urăşte.

"Am simţit că este murdărit un cântec cu care am crescut şi pe care îl cânt copilului meu", a declarat una dintre persoanele care se află la originea acestei iniţative, Lill Hjoennevaag, pentru postul de televiziune NRK.

Breivik şi-a numit victimele "trădători" care îşi meritau moartea şi a afirmat că a trecut printr-un proces prin care şi-a dezumanizat ţintele pentru a putea să pună în aplicare atacurile.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis 69 de persoane deschizând focul asupra a sute de tineri laburişti care participau la o tabără de vară pe Insula Utoya, lângă Oslo, imediat după ce a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului din capitala norvegiană, omorând alte opt persoane.



×
Subiecte în articol: protest tribunal
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close