Antena 3 CNN Externe Protest inedit al fermierilor la Bruxelles. Au defilat cu tractoarele şi au vărsat lapte pe trotuar

Protest inedit al fermierilor la Bruxelles. Au defilat cu tractoarele şi au vărsat lapte pe trotuar

Protest inedit al fermierilor la Bruxelles. Au defilat cu tractoarele şi au vărsat lapte pe trotuar
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
11 Iul 2012   •   10:15

Fermerii au organizat un protest inedit chiar în zona Parlamentului European din Bruxelles, pentru a atrage atenţia asupra scăderii alarmante a preţului laptelui. Totodată, oamenii au solicitat oficialilor europeni să ia în considerare posibilitatea înfiinţării unei agenţii de monitorizare, pentru a se asigura că fermierii nu produc mai mult decât consumă oamenii şi că sticlele de lapte nu vor mai rămâne pe rafturi.

Zeci de fermieri şi-au scos tractoarele din hambare şi au defilat prin faţa Parlamentului European, în semn de protest faţă de impactul producţiei prea mari asupra preţurilor de pe piaţă. Oamenii solicită oficialilor europeni să ia în considerare crearea unei agenţii de monitorizare europeană, pentru a menţine echilibrul între cerere şi ofertă.

Oamenii sunt de părere că situaţia se va agrava în curând, când fermierii nu vor mai putea scoate profil de pe urma vânzării laptelui.

Dacă preţul laptelui cade sub costul de producţie, va urma un moment critic pentru cetăţenii Europei şi pentru fermieri. Dacă nu vor fi conturate programe la nivel european, Europa nu se va putea susţine în viitor.

Cu 55 de miliarde euro anual, bugetul fermelor europene consumă peste 40% din cheltuielile totale anuale ale Uniunii Europene, adică mai mult decât orice alt sector. Însă propunerile fermierilor riscă să fie trecute cu vederea, întrucât liderii europeni sunt hotărâţi să rezolve, înainte de toate, problema revenirii economice.


×
Subiecte în articol: protest lapte
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close