Antena 3 CNN Externe Protest inedit la Paris. Zeci de modele nud au ieşit în stradă în capitala Franţei

Protest inedit la Paris. Zeci de modele nud au ieşit în stradă în capitala Franţei

Protest inedit la Paris. Zeci de modele nud au ieşit în stradă în capitala Franţei
16 Dec 2008   •   20:52

Capitala Franţei a devenit, maţi, scena unui protest de mare efect. Peste 20 de modele nud au înfruntat vremea rece, pentru a cere salarii mai bune, dar şi respect. A fost una dintre cele mai reci zile ale anului, însă modelele au vrut ca vocea lor să fie auzită. Şi asta dintr-un motiv simplu: "Toată lumea spune că modul în care ne câştigăm existenţa nu reprezintă o profesie", spune unul dintre protestatari.
Aşa că, indiferent de vârstă şi măsuri, modelele au venit la Primărie şi s-au aşezat chiar în faţa departamentului pentru Cultură. Protestatarii au declarat că nu câştigă decât salariul minim pe economie, plătit de Primărie. Chiar dacă îndeletnicirea lor nu necesită studii superioare, modelele spun că e nevoie de talent, dar şi de voinţă, pentru a sta ore întregi nemişcat în numele artei. Mai mult, au cerut autorităţilor să ridice interdicţia referitoare la bacşişurile primite de la artişti.
Municipalitatea susţine însă că e vorba de grave cazuri de evaziune fiscală şi că nu poate ignora aşa ceva. Nu în ultimul rând, însă, modelele au cerut respect. Protestul a luat sfârşit fără incidente. Un eveniment asemănător a avut loc şi la Roma, la începutul anului, însă modelele au decis atunci să îşi arate altfel nemulţumirea - îmbrăcându-se din cap până-n picioare.
Observator

×
Subiecte în articol: modele protest Franta paris
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close