Antena 3 CNN Externe Protest istoric împotriva încălzirii globale. 300.000 de oameni au ieşit în stradă, la New York

Protest istoric împotriva încălzirii globale. 300.000 de oameni au ieşit în stradă, la New York

Protest istoric împotriva încălzirii globale. 300.000 de oameni au ieşit în stradă, la New York
de O.P.    |    22 Sep 2014   •   07:00

 Milioane de oameni din întreaga lume au protestat pentru a cere combaterea încălzirii globale.Punctul fierbinte al manifestaţiilor a fost la New York, unde peste trei sute de mii de oameni au mărşăluit prin Times Square, participând, astfel, la cel mai mare protest ecologic din istorie.

Newyorkezii au ieşit în număr record pe străzi pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la schimbările de mediu. Peste trei sute de mii de oameni au mărşăluit prin Times Square, alăturîndu-se la cea mai mare manifestaţie ecologică din istoria întregii lumi.

Înconjuraţi din toate părţile de activişti, secretarul-general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon, şi fostul vicepreşedinte american, Al Gore, au luat şi ei parte la protestul de amploare, flancaţi de agenţi de securitate.

Alături de ei erau şi câteva femei, care s-au dezbrăcat pentru a îşi scrie mesajele de protest pe bust.

Peste 40 de mii de oameni au manifestat şi în Londra. Costumaţi în lei, girafe sau zebre, oamenii au pledat pentru protejarea mediului. 

Marşul a fost condus de creatoarea de modă Vivienne Westwood şi actriţa Emma Thompson, în timp ce corul Filarmonicii din Londra a încântat auzul trecătorilor.

×
Subiecte în articol: incalzire globala proteste
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close