Antena 3 Externe Protest nud al activiştilor spanioli împotriva coridelor (VIDEO)

Protest nud al activiştilor spanioli împotriva coridelor (VIDEO)

14 Mar 2010   •   20:21
Protest nud al activiştilor spanioli împotriva coridelor (VIDEO)
Sursa foto: nud

Peste 30 de activişti care militează împotriva coridelor din Spania au renunţat la haine în semn de protest. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor de a introduce luptele cu tauri în patrimoniul cultural a lumii.

Activiştii au protestat într-o piaţă din centrul Madridului. După ce s-au dezbărcat până la piele şi s-au aşezat pe pavaj, protestatarii s-au stropit cu vopsea roşie în timp ce ţineau în mână arme folosite de toreadori.

Premierul guvernului regional al Madridului a decretat corida o artă şi vrea să o includă în patrimoniul UNESCO.

În acest timp, parlamentul catalan a luat în discuţie înterzicerea luptelor cu tauri în urma unei petiţii semnate de peste 180 de mii de oameni. Coridele rămân însă parte din cultura spaniolă iar matadorii sunt consideraţi adevărate celebrităţi.

Mai multe sondaje de opinie au arătăt că peste 70 la sută dintre spanioli nu se arată interesaţi de coride. Din acest motiv, activiştii pentru drepturile animalelor au anunţat că vor organiza tot mai multe proteste pentru înterzicerea tradiţionalelor lupte cu tauri.Antena 3
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close