Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare la Paris. Gaze lacrimogene și trafic blocat

Proteste de amploare la Paris. Gaze lacrimogene și trafic blocat

Tensiune maximă la Paris. Trupele de ordine sunt mobilizate. Șoferi din mai multe orașe se vor îndrepta spre Bruxelles. Trimisul special Antena 3, Radu Tiliță, este la fața locului cu imagini și informații despre ce urmează să se întâmple în continuare.

Proteste de amploare la Paris. Gaze lacrimogene și trafic blocat
Sursa foto: Twitter | @mr_marcus_fuchs
de Alexandra Ionescu    |    Radu Tiliță    |    13 Feb 2022   •   13:57

A fost alertă maximă pe străzile capitalei Franței, și în continuare se fac controale. 

Până la acest moment nu există date din partea autoritățile dacă au fost români care au luat parte la proteste. 

Poliția franceză a tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanților de pe bulevardul Champs-Elysees și din alte locuri din Paris, sâmbătă, după ce un "Convoi al libertății" care protestează împotriva restricțiilor COVID-19 a intrat în capitală.

Vehiculele care transportau protestatari au reușit să treacă de punctele de control ale poliției în centrul Parisului pentru a bloca traficul în jurul Arcului de Triumf.

Inspirați de demonstrațiile "Freedom Convoy" din Canada, automobiliștii au fluturat steaguri franceze și au claxonat în semn de sfidare față de ordinul poliției de a nu intra în oraș.

De asemenea, poliția a aruncat grenade cu gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care se opun unui permis de vaccinare necesar pentru a intra în multe locuri publice, în apropierea Arcului de Triumf, dar și asupra participanților la un marș separat din cealaltă parte a orașului.

Franţa cere oamenilor să prezinte dovada vaccinării pentru a intra în locuri e precum cafenele, restaurante şi muzee, un test negativ nemaifiind suficient pentru persoanele nevaccinate.

„Nu mai putem accepta vaccinul”, a spus Nathalie Galdeano, care a venit din sud-vestul Franţei cu autobuzul pentru a participa la proteste.

Poliția a declarat că a arestat 14 persoane, a dat 337 de amenzi până la jumătatea după-amiezii, iar mai devreme a oprit 500 de vehicule care încercau să intre în Paris.

Camionierii canadieni care protestează împotriva unui mandat de vaccin pentru traficul transfrontalier au paralizat părţi din capitala Ottawa şi au blocat punctele de trecere SUA-Canada.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close