Antena 3 CNN Externe Protest pe covorul roșu la premiile BAFTA 2018

Protest pe covorul roșu la premiile BAFTA 2018

Protest pe covorul roșu la premiile BAFTA 2018
19 Feb 2018   •   08:42

Mai multe activiste au protestat pe covorul roșu la premiile BAFTA 2018. Îmbrăcate cu tricouri pe care era imprimat mesajul „Time’s Up Theresa”, femeile au vrut să-și arate nemulțumirea față de un proiect de lege al Guvernului britanic ce vizează limitarea abuzurilor şi violenţei domestice.

Activistele din cadrul The Sisters Uncu au reușit să pătrundă pe covorul roșu al premiilor BAFTA 2018. Ele aveau tricouri pe care era scris mesajul Time’s Up, Theresa, o trimitere la mișcarea împotriva hărțuirii și inegalității din industria de gen.

Femeile s-au așezat pe covor, iar apoi au început să strige: „Legea violenţei domestice e o muşamalizare/ Theresa May, timpul tău a trecut”.

Activistele consideră că proiectul de lege le va incrimina pe victimele abuzurilor familiale. „Victimele unor acte de violenţă domestică sunt deja arestate în această perioadă atunci când raportează abuzuri, iar oferirea de puteri speciale în beneficiul Poliţiei va agrava acest fenomen”, a anunțat asociatia The Sisters Uncut, care subliniază că „57% din femeile aflate la închisoare au suferit abuzuri domestice”.

Premiile BAFTA 2018 s-au desfășurat, la fel ca și gala premiilor Globurilor de Aur, sub semnul mișcării Time’s Up. Vedetele s-au îmbrăcat în negru pentru a-și arăta susținerea față de această mișcare. Kate Middleton a fost acuzată însă că a sfidat mișcarea, optând pentru o rochie verde.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: covorul rosu proteste
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close