Antena 3 CNN Externe Protest uriaș în inima Uniunii Europene: fermierii au intrat cu tractoarele în Bruxelles și au incendiat baricade | Autoritățile au instalat blocaje din sârmă ghimpată 

Protest uriaș în inima Uniunii Europene: fermierii au intrat cu tractoarele în Bruxelles și au incendiat baricade | Autoritățile au instalat blocaje din sârmă ghimpată 

O coloană imensă de tractoare a paralizat, luni, traficul în capitala Belgiei, unde se află sediile celor mai importante instituții ale Uniunii Europene.

de Adrian Iclozan    |    26 Feb 2024   •   13:09

Convoiul fermierilor protestatari a traversat Rue de la Loi până în cartierul UE.

Agricultorii protestează față de politicile ecologice ale blocului comunitar, despre care afirmă că le amenință existența.

Politico notează că sute de fermieri belgieni s-au îndreptat spre sensul giratoriu Schuman, în apropierea locului unde este programată o întâlnire a miniștrilor Agriculturii din țările Uniunii.

Sursa citată adaugă că forțele de ordine au instalat obstacole din sârmă ghimpată în fața instituțiilor europene și au întâmpinat mulțimea de protestatari cu tunuri cu apă.

La rândul lor, fermierii furioși au foc la baricade din cauciucuri și au aruncat gunoi de grajd pe străzi.

Poliția i-a avertizat pe locuitorii din Bruxelles să folosească transportul public în timpul zilei de luni și a închis stațiile de metrou Schuman și Maalbeek.

Blocajele rutiere ar urma să dureze până la ora locală 16, cel puțin.

În GALERIA FOTO următoare, imagini de la un alt protest amplu al agricultorilor la Bruxelles, la începutul acestei luni

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Presa internațională amintește că agricultorii din mai multe țări, printre care Franța, Italia și Spania, au reluat recent protestele împotriva politicilor de mediu ale Uniunii, în contextul în care se confruntă cu scăderea veniturilor, cu costurile de producție ridicate și cu concurența importurilor ieftine din Ucraina.

Un protest amplu, însoțit de focuri aprinse în fața Parlamentului European și în cursul căruia o statuie a fost dată jos de pe soclu, a avut loc la începutul acestei luni.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close