Antena 3 CNN Externe PROTEST URIAȘ în ACESTE CLIPE! SUTE de mii de oameni AU IEȘIT ÎN STRADĂ

PROTEST URIAȘ în ACESTE CLIPE! SUTE de mii de oameni AU IEȘIT ÎN STRADĂ

PROTEST URIAȘ în ACESTE CLIPE! SUTE de mii de oameni AU IEȘIT ÎN STRADĂ
03 Oct 2017   •   17:32

Aproape 300.000 de persoane au manifestat marţi la Barcelona cu prilejul grevei generale declanşate în semn de protest faţă de violenţele poliţiei din timpul referendumului pentru independenţa Cataloniei, desfăşurat duminică, 1 octombrie, relatează AFP, citând un anunţ al poliţiei municipale.

Estimarea a luat în calcul diferitele manifestaţii şi marşuri desfăşurate la Barcelona, a indicat un purtător de cuvânt.

Mai multe marşuri au paralizat centrul Barcelonei, demonstraţii având loc începând din cursul dimineţii mai ales în faţa sediului Partidului Popular, de guvernământ în Spania, şi a prefecturii.

'Străzile vor fi mereu ale noastre', au strigat manifestanţii, agitând steaguri separatiste.

'Afară cu forţele de ocupaţie', au strigat ei în faţa prefecturii, în jurul căreia au fost poziţionate numeroase autovehicule ale poliţiei naţionale şi au mai fost desfăşuraţi poliţişti regionali şi pompieri locali.

În Piaţa Universităţii s-au strâns studenţi care s-au disperat apoi spre diferite bulevarde ale capitalei catalane.

'Închis pentru revoluţie', se putea citi pe o pancartă în apropierea Pieţei.

'Nu vrem o ţară ocupată', scandau tineri în catalană, 'Adios Espana', strigau alţii.

'Pe 1 octombrie am fost o ţară ocupată şi ei încă nu au plecat', a declarat pentru AFP Antonia Maria Maura, o învăţătoare în vârstă de 56 de ani.

'A venit vremea pentru o rebeliune paşnică şi fondarea unei ţări libere', a fost opinia Juliei, o adolescentă de 14 ani, născută în Catalonia din părinţi andaluzi.

Liderii secesionişti ai Cataloniei au anunţat că la referendumul de duminică au participat 2,02 milioane de alegători din totalul de 5,3 milioane, iar 90% din buletine au consemnat opţiunea în favoarea independenţei

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: protest Barcelona
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close