Antena 3 CNN Externe Un protestatar deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă în faţa centrului care va găzdui COP26

Un protestatar deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă în faţa centrului care va găzdui COP26

Un activist pentru climă deghizat în premierul Marii Britanii a dat foc unei bărci, chiar în fața clădirii unde se va ține summitul COP26, la Glasgow.

Un protestatar deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă în faţa centrului care va găzdui COP26
Sursa foto: captură video: itv.com
de Cerasela Stafie    |    27 Oct 2021   •   18:58

O barcă de mici dimensiuni a fost incendiată în faţa centrului de congrese din Glasgow, unde se va ține Conferinţa ONU pentru climă (COP26),  în semn de protest faţă de utilizarea combustibililor fosili, informează DPA, citat de Agerpres.

Ocean Rebellion, o divizie desprinsă din organizaţia Extinction Rebellion, compusă din activişti care militează pentru combaterea schimbărilor climatice, a fost cea care a organizat neobișnuitul protest.

Cel ce a dat foc bărcii, pe care era scris mesajul  "Your Children's Future" (n.r.- "Viitorul copiilor voştri"), a purtat o mască cu chipui lui Boris Johnson.

În timpul manifestației, au fost incendiate și teancuri de bancnote. Aceasta s-a organizat chiar pe malul râului Clyde din Glasgow, în faţa centrului de evenimente unde va avea loc COP26 și au participat mai mulți activiști. Între aceștia, a fost și un bărbat care a purtat o mască în forma unei canistră de petrol, pe care era scris mesajul "Oilhead" ( n.r. - "Cap de petrol").

Protestatarii au afirmat că inițiativa  "simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsa un ocean mort pentru generaţiile următoare".

De asemenea, s-a cerut renunţarea la exploatarea petrolieră Combo, situată la vest de Insulele Shetland. "Exploatarea petrolieră Cambo reprezintă o continuare a cedării noastre în faţa presiunii exercitate de industria carburanţilor fosili. Omenirea trebuie să renunţe la petrol, nu să sape noi puţuri de exploatare", a spus Floss Stallard, activistă britanică, membră a organizaţiei Ocean Rebellion.

 

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close