Antena 3 CNN Externe Mii de protestatari au încercat să ia cu asalt Parlamentul din Belgrad

Mii de protestatari au încercat să ia cu asalt Parlamentul din Belgrad

Mii de protestatari au încercat să ia cu asalt Parlamentul din Belgrad, noaptea trecută, în a patra zi consecutivă de proteste violente față de decizia autorităților de a impune noi restricții din cauza pandemiei de COVID-19.

Mii de protestatari au încercat să ia cu asalt Parlamentul din Belgrad
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2020   •   09:00

Polițiștii sârbi au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, după ce aceștia au încercat să ocupe clădirea Parlamentului din Belgrad.

A patra zi de proteste din Belgrad a început pașnic, însă spre seară, printe protestatari s-au infiltrat membrii galeriilor echipelor de fotbal Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad, moment în care totul s-a transformat în haos.

Oamenii au aruncat cu pietre, sticle sau pavele în polițiștii care păzeau clădirea Parlamentului din Belgrad, astfel că forțele de ordine au folosit scuturile pentru a încerca să îi împiedice pe aceștia să intre în Parlament.

După mai multe atacuri, polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii violenți, iar după câteva ore, aproape de miezul nopții s-a ajuns la bătăi între forțele de ordine și protestatari.

Noi restricții în Serbia după creșterea numărului de cazuri de COVID-19

Protestele din capitala Serbiei au început în urmă cu cinci zile, după ce președintele Alexander Vucic a anunțat că autoritățile vor impune noi restricții, în special izolare și carantină, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri.

Decizia anunțată de președinte a stârnit revolta a mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor.

După protestele violente, președintele a decis să nu mai aplice noile restricții și a anunțat că manifestațiile vor duce la răspândirea virusului în rândul populației și, implicit, o creștere a numărului de bolnavi de COVID-19.

×
Subiecte în articol: Belgrad
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close