Antena 3 CNN Externe Protestatarii din Ucraina, tot mai vehemenţi. Au fost îndepărtaţi cu forţa din Piaţa Independenţei

Protestatarii din Ucraina, tot mai vehemenţi. Au fost îndepărtaţi cu forţa din Piaţa Independenţei

Protestatarii din Ucraina, tot mai vehemenţi. Au fost îndepărtaţi cu forţa din Piaţa Independenţei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    11 Dec 2013   •   08:36

Protestatarii din Ucraina sunt din ce în ce mai vehemenţi. Mii de scutieri au intervenit în forţă în Piaţa Independenţei din Kiev, ocupată de două săptămâni de protestatarii pro-occidentali.

La vederea forţelor de ordine, manifestanţii au început să strige "Ruşine", "Kiev, trezeşte-te" şi au intonat imnul naţional. De la scena din Piaţa Independenţei s-au auzit rugăciuni.

În câteva minute, "o mare de poliţişti" a împânzit piaţa, iar manifestanţii au aruncat apă pe jos, astfel încât poleiul să împiedice înaintarea forţelor de ordine.

Violenţele au izbucnit din nou între cele două tabere, când scutierii au pus la pământ baricadele protestatarilor. Intervenţia oamenilor legii a avut loc după ce guvernanţii au semnat un decret prin care au scos în afara legii protestele pro-occidentale.

Reprezentanta diplomaţiei UE, Catherine Ashton, s-a declarat "îngrijorată" de riscurile unei "degenerări" a crizei din Ucraina.

Ashton a cerut "autorităţilor ucrainene să dea dovadă de cât mai multă reţinere posibilă şi să se abţină de la orice utilizare suplimentară a forţei pentru a lăsa teren unei soluţii negociate" la impasul actual.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close