Antena 3 CNN Externe Protestatarii ucrainieni au blocat intrările palatului prezidenţial din Kiev

Protestatarii ucrainieni au blocat intrările palatului prezidenţial din Kiev

Protestatarii ucrainieni au blocat intrările palatului prezidenţial din Kiev
06 Dec 2013   •   13:42

Manifestanţii pro-europeni au blocat, vineri dimineaţă, intrările administraţiei prezidenţiale ucrainiene, pe fondul protestelor sociale din ţară, care au intrat în a treia săptămână consecutivă.

Peste 1000 de persoane au amplasat baricade în Piaţa Independenţei (Maidan) din Kiev, unde şi-au petrecut noaptea, cu teama că forţele de ordine vor internevi în forţă, pentru a dispersa mulţimea.

De data aceasta, poliţia nu a mai intervenit şi s-a limitat doar să restricţioneze accesul altor protestatari pe străzile din jurul palatului prezidenţial, transmite RIA Novosti.

Manifestanţii scandau "Poliţia este cu poporul", iar liderii protestatarilor îndemnau la calm şi la împiedicarea oricăror acte violente la adresa forţelor de ordine.
"Ei nu fac parte din Berkut (trupele speciale de intervenţie), ei sunt militari ai poliţiei, fac parte din acelaşi popor ca noi", spunea un organizator la o portavoce, adresându-se celor adunaţi în jurul său.

Sâmbăta trecută, Berkut a întrerupt brutal o demonstraţie din centrul Kievului, provocând numeroase victime. Ulterior, preşedintele Viktor Yanukovych a condamnat uzul excesiv de forţă şi a solicitat procurorilor să investigheze cu atenţie incidentele stradale.

Opoziţia politică a chemat lumea în stradă din nou, într-un miting ce va fi organizat duminică, informează Radio Svoboda.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close