Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare împotriva certificatului de vaccinare, la Paris

Proteste de amploare împotriva certificatului de vaccinare, la Paris

Au loc proteste de amploare la Paris. Oamenii au ieșit pe străzi, nemulțumiți de transformarea certificatului verde într-unul de vaccinare.

Proteste de amploare împotriva certificatului de vaccinare, la Paris
Sursa foto: Twitter/ Manekineko Paris
de Cerasela Stafie    |    15 Ian 2022   •   18:05

Sâmbătă este ziua mobilizării celor care denunță restricțiile împotriva Covid-19 și a certificatului de vaccinare. Adunările din 15 ianuarie vin în vreme ce permisul de sănătate va deveni un permis de vaccinare, care elimină posibilitatea prezentării unui test tegativ.

Totodată, urmează să fie dezactivate apoximativ o jumătate de milion de astfel de documente, pentru că oamenii nu și-au făcut doza de rapel la timp. Noile reglementări prevăd că certificatul de vaccinare expiră la șapte luni după a doua doză, dacă nu a fost administrată și cea de a treia.

Cu puțin timp în urmă, președintele amenințase că vrea să-i ”enerveze pe nevaccinați”. Restaurantele, cafenelele sau sălile de spectacole vor fi interzise pentru sute de mii de oameni.

De asemenea, francezii sunt nemulțumiți și de politicile administrației Macron, ca reforma pensiilor sau cea a șomajului

 

×
Subiecte în articol: paris proteste certificat vaccinare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close