Antena 3 CNN Externe Proteste violente împotriva certificatului verde în Olanda. Șapte oameni au fost răniți și 20 arestați

Proteste violente împotriva certificatului verde în Olanda. Șapte oameni au fost răniți și 20 arestați

Protestele împotriva certificatului verde au făcut victime la Rotterdam. Șapte oameni au fost răniți, iar 20 de persoane au fost arestate.

Proteste violente împotriva certificatului verde în Olanda. Șapte oameni au fost răniți și 20 arestați
Sursa foto: Twitter/ Sky News
de Cerasela Stafie    |    20 Noi 2021   •   10:39

Sâmbătă, primarul orașului olandez a criticat „orgia de violență”. Câteva sute de oameni revoltați au incendiat mașini, au declanșat focuri de artificii și au aruncat cu pietre în oamenii legii în timpul protestelor de vineri seară.

Autoritățile au răspuns cu focuri de avertizare și tunuri de apă. „Poliția a fost forțată să scoată armele și chiar să tragă focuri directe”, a declarat primarul Ahmed Aboutaleb, într-o conferință de presă sâmbătă dimineața, scrie Reuters.

Caracterizând incidentele, Aboutaleb a spus că a fost „o orgie de violență, nu mă pot gândi la un alt mod de a-l descrie”.

Autoritățile au declarat că au arestat peste 20 de persoane și se așteptă să mai facă arestări. Centrul orașului în care au avut loc revoltele este monitorizat de camerele de securitate, iar toți cei implicați urmează să fie identificați.

Protestatarii s-au adunat pentru a-și exprima opoziția față de planurile autorităților de a restricționa accesul la locurile interioare persoanelor care au un certificat verde. Toți cei care au fost vaccinați, au trecut prin boală sau dețin un test negativ pot obține documentul.

Țările de Jos au reimpus unele măsuri restrictive de la sfârșitul săptămânii trecute, în încercarea de a limita răspândirea virusului. Cu toate acestea infectările zilnice au rămas la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei.

Joi, autoritățile au raportat un record de peste 23.000 de cazuri noi, cu mult peste maximul zilnic anterior de 13.000 atins în decembrie 2020.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close