Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare în Hamburg. Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit pe străzi

Proteste de amploare în Hamburg. Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit pe străzi

Proteste de amploare în Hamburg. Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit pe străzi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
22 Dec 2013   •   20:46
Proteste violente în oraşul german Hamburg, unde aproximativ 120 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu un grup de manifestanţi. Oamenii sunt nemulţumiţi de închiderea unui cămin cultural. Autorităţile locale spun că peste 300 de oameni au fost arestaţi în urma manifestaţiilor.
 
Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit în stradă la Hamburg, nemulţumiţi de decizia autorităţilor de a închide un cămin cultural local. Manifestanţii au început să arunce cu sticle, pietre şi torţe către forţele de ordine. Jandarmii au intervenit la rândul lor cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i alunga pe maniestanţi. 
 
Peste 100 de poliţişti au suferit răni uşoare, iar câţiva au fost transportaţi la spital în stare gravă, în urma confruntărilor. Câteva sute de oameni au fost arestaţi. Manifestanţii şi-au îndreptat apoi furia către o secţie de poliţie din Hamburg, unde se aflau o parte dintre protestatarii reţinuţi. Mulţimea a aruncat cu pietre în clădire şi în maşinile de poliţie.
 
Acestea au fost cele mai violente proteste din Germania din ultimii ani, spun autorităţile locale. 
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close