Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare în Italia şi Grecia, faţă de planurile de austeritate propuse de Guvern

Proteste de amploare în Italia şi Grecia, faţă de planurile de austeritate propuse de Guvern

Proteste de amploare în Italia şi Grecia, faţă de planurile de austeritate propuse de Guvern
Sursa foto: Foto: france24.com
23 Dec 2010   •   09:23

Proteste de amploare în Italia şi Grecia. În statul elen, oamenii s-au opus planului de austeritate pe anul viitor, în timp ce în Peninsulă demonstranţii au protestat faţă de reforma universitară. În Palermo, marşul studenţesc a degenerat în violenţe.

Sute de tineri din oraşul sicilian Palermo s-au bătut cu poliţia pe străzile oraşului. Studenţii au atacat cu pietre clădirea Prefecturii, iar mai mulţi oameni au fost răniţi după intervenţia jandarmilor. Protestatarii sunt nemulţumiţi de reforma universitară propusă de Guvernul Silvio Berlusconi.

Proteste similare au avut loc şi la Roma. Studenţii au mărşăluit pe la periferia oraşului pentru că centrul istoric era blocat în totalitate de poliţie după incidentele violente din 14 decembrie. Demonstraţia a îngreunat traficul şi aşa aglomerat dar, cu toate acestea, şoferii au fost de partea protestatarilor.

Demonstraţii au fost şi în Atena. Peste 2.000 de oameni au manifestat în capitala statului elen împotriva măsurilor de austeritate prevăzute în proiectul de buget pe anul viitor. Sindicatele companiilor de transport în comun au fost în grevă timp de 24 de ore pentru a cere abrogarea restructurării întreprinderilor publice.

×
Subiecte în articol: Grecia proteste
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close