Antena 3 Externe PROTESTE DE AMPLOARE la Istanbul. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

PROTESTE DE AMPLOARE la Istanbul. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

de G.S.    |    22 Dec 2013   •   18:44
PROTESTE DE AMPLOARE la Istanbul. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Forţele de ordine turce au lansat gaze lacrimogene şi au folosit tunuri cu apă la Istanbul împotriva manifestanţilor care denunţau proiectele imobiliare ale Guvernului şi acuzaţiile de corupţie care îl vizează, relatează AFP, conform Mediafax.
Circa 10.000 de manifestanţi s-au reunit în piaţa Kadikoy în partea asiatică a oraşului, pentru a cere demisia Guvernului condus de Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), a constatat un fotograf al AFP. 
O vastă afacere de corupţie a fost dezvăluită săptămâna trecută, aceasta implicând numeroase persoane între care fii de ministru în exerciţiu, oameni de afaceri şi preşedintele director general al băncii publice Halbank.
Poliţia a confiscat 4,5 milioane de dolari ascunşi în cutii de pantofi la domiciliul preşedintelui Halbank, Suleyman Aslan, a anunţat săptămâna trecută presa turcă.
Unii manifestanţi agitau cutii de pantofi. 
Premierul Recep Tayyip Erdogan a calificat ancheta privind suspiciunile de corupţie drept o operaţiune calomnioasă ce urmăreşte să descalifice partidul său, aflat la putere din 2002, în apropierea alegerilor municipale decisive din martie. 
Proiecte de urbanism ambiţioase, demarate la iniţiativa lui Erdogan, fost primar al Istanbulului, au fost la originea unei vaste mişcări de protest antiguvernamental în iunie, când poliţia a dispersat manifestanţii care ocupau un parc vizat de proiecte de urbanism.
Cel puţin şase persoane au murit şi alte 8.000 au fost rănite în cursul celor trei săptămâni de manifestaţii şi confruntări cu poliţia.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close