Antena 3 CNN Externe Proteste extrem de violente în Baltimore. Sute de oameni s-au ciocnit cu poliţia într-un mall

Proteste extrem de violente în Baltimore. Sute de oameni s-au ciocnit cu poliţia într-un mall

Proteste extrem de violente în Baltimore. Sute de oameni s-au ciocnit cu poliţia într-un mall
Sursa foto: foto: Captură Youtube
28 Apr 2015   •   00:39

Sute de protestatari au scandat într-un mall din apropierea oraşul Baltimore. Totul s-a transformat într-o altercaţie cu poliţiştii, aruncând cu diverse obiecte în oamenii legii.

Ciocnirea a avut loc la Mondawmin Mall, în partea de nord-vest a oraşului. Departamentul de Poliţie din Baltimore a declarat pe Twitter, că grupul a aruncat cărămizi, pietre şi alte obiecte către ofiţeri. Protestatarii au fost observaţi căţărâdu-se pe una din maşinile de poliţie. De asmenea, mai multe jafuri au avut loc în mai multe magazine.

Căpitanul Kowalczyk a refuzat să speculeze motivul pentru care au avut loc aceste ciocniri, dar a numit grupul de protestatari "criminali".

Kowalczyk a spus că şapte ofiţeri au fost răniţi, mulţi având fracturi.



"Mai multe persoane din grup sunt raportate  ca fiind înarmate cu bâte, cărămizi şi alte arme", a scris pe Twitter departamentul poliţiei din Baltimore. " Primim rapoarte conform cărora, membrii acestui grup se pregătesc să incendieze diverse obiecte".

Poliţia a declarat că folosit extinctoarele pentru a stinge incendiile mici.

Protestele au pornit de la moartea lui Freddie Gray, un afroamerican care a fost rănit grav în timp ce era reţinut de poliţie.

Evenimentul a avut loc sâmbătă noaptea în Baltimore, unde cel puţin cinci poliţişti fiind răniţi şi 12 persoane arestate.

Scenele haotice au determinat-o pe sora geamănă a lui Freddie Gray să facă apel la pace, într-o conferinţă alături de primarul oraşului. "Familia mea vrea să spună: vă rugăm, încetaţi violenţa. Freddie Gray nu ar vrea asta", a afirmat ea.

Sâmbătă seara, grupuri de protestatari au mărşăluit de la Primărie către stadionul de baseball Camden Yards, unde echipa Baltimore Orioles a jucat împotriva Boston Red Sox. Fanii au fost rugaţi să rămână pe stadion până ce poliţia va evacua intersecţia din apropiere.

×
Subiecte în articol: Politie proteste mall
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close