Antena 3 CNN Externe Proteste împotriva măsurilor de austeritate din sectorul transporturilor, în Portugalia

Proteste împotriva măsurilor de austeritate din sectorul transporturilor, în Portugalia

Proteste împotriva măsurilor de austeritate din sectorul transporturilor, în Portugalia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Mar 2013   •   09:28

Aproximativ o mie de manifestanţi, conform presei, au protestat sâmbătă după-amiază pe străzile Lisabonei, la sfârşitul unei săptămâni de mobilizare împotriva măsurilor de austeritate care afectează sectorul transporturilor din Portugalia, relatează AFP.
   
Manifestaţia organizată de Federaţia sindicatelor din transporturi şi comunicaţii (Fectrans) marchează sfârşitul unei săptămâni de greve parţiale în cadrul sectorului, marcată mai ales de o puternică perturbare a traficului feroviar, miercuri.
   
Mişcarea socială vizează "apărarea negocierilor colective, creşterea salariilor şi respectarea acordurilor companiilor" şi protestul "faţă de reducerea plăţilor orelor suplimenare şi atentatele la drepturile" muncitorilor, conform Fectrans.
   
Sindicatele acuză de asemenea guvernul de centru-dreapta că pregăteşte privatizarea companiilor publice de transporturi, în cadrul programului de austeritate şi reformă pe care Portugalia s-a angajat să îl respecte în schimbul unui ajutor financiar acordat în mai 2011 de către Uniunea Europeană şi Fondul monetar internaţional.
   
Alături de manifestanţi, secretarul general al Confederaţiei generale a muncitorilor portughezi (CGIP), Armenio Carlos, a solicitat din nou demisia guvernului condus de premierul Pedro Passos Coelho.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close