Antena 3 CNN Externe Proteste în Iran după confirmarea lui Ahmadinejad

Proteste în Iran după confirmarea lui Ahmadinejad

Proteste în Iran după confirmarea lui Ahmadinejad
Sursa foto: demonstratii iran
04 Aug 2009   •   00:39

Sute iranieni au ieşit pe străzi luni seara, la doar câteva ore după ce liderul suprem l-a confirmat în funcţie pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad pentru un al doilea mandat.
Martorii relatează că mulţimea a mărşăluit pe trotuare în zona centrală sub supravegherea a sute de forţe de ordine. Unii dintre ei strigau "moarte dictatorului," sau "Allah este mare", relatează CNN.
Vehicule de poliţie au blovat accesul în Piaţa Vannak, în vreme ce miliţia Basij patrula pe motociclete.
Forţele de ordine au fost mobilizate luni în puncte-cheie din Teheran şi au împiedicat susţinători ai opoziţiei să manifesteze după confirmarea realegerii controversate a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, au declarat martori citaţi de AFP.
Conform agenţiei oficiale Irna, forţele de ordine au fost mobilizate pe toate străzile principale din capitală, la câteva ore după confirmarea de către ghidul suprem Ali Khamenei a realegerii lui Ahmadinejad pentru un nou mandat de patru ani.
Martorii au afirmat că sute de partizani ai opoziţiei au încercat să manifesteze în cursul după-amiezii în piaţa Vali Asr, dar au fost împiedicaţi de poliţie.
"Prezenţa poliţiei era importantă, dar nu au existat confruntări", a declarat un martor. "Oamenii nu au fost prea agresivi şi au plecat când poliţia le-a cerut" acest lucru, a adăugat el.
Un alt martor vorbea despre trei oameni arestaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close