Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare la Kiev | Ucrainienii îi spun ”Nu” lui Putin

Proteste de amploare la Kiev | Ucrainienii îi spun ”Nu” lui Putin

La Kiev, în Ucraina, oamenii au ieșit în stradă în contextul tensiunilor cu Rusia. Tema de război îi face să recurgă la măsuri tot mai disperate.

Proteste de amploare la Kiev | Ucrainienii îi spun ”Nu” lui Putin
Sursa foto: Twitter/buonweekend
de Claudia Teodorescu    |    Alexandra Ionescu    |    12 Feb 2022   •   14:54

Sute de activiști ucrainieni protestează în centrul capitalei Ucrainei. Oamenii se tem de un eventual război.

Guvernul ucrainean a cerut cetățenilor să rămână ”calmi și uniți” și i-a asigurat pe oameni că armata poate respinge ofensiva Rusiei, și îi poate ține în siguranță.

În urmă cu câteva ore, a apărut informația în mediul online că Rusia urmează să atace Ucraina miercurea viitoare, pe 16 februarie. 

”Forțele armate ucrainiene monitorizează constant situația și sunt gata să respingă orice încălcare a integrității teritoriale și suveranității Ucrainei”, s-a arătat în comunicatul guvernului.

Pentagonul a informat să șefii de stat major au vorbit pe subiectul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Astăzi este anunțată o convorbire între Joe Biden și Vladimir Putin. 

Biden și Putin au vorbit ultima dată la finele lunii decembrie, anul trecut însă nici acest dialog, nici discuțiile ulterioare la nivel de miniștri de externe între Rusia și SUA și nici dialogul NATO - Rusia nu au dus la detensionarea crizei de la frontiera ruso-ucraineană, unde Moscova a masat peste 100.000 de militari și tehnică de luptă.

De joi, președintele Joe Biden și alți oficiali ai administrației americane și-au reînnoit avertismentele că un atac al Rusiei în Ucraina se poate produce în orice moment iar cetățenii SUA trebuie să plece "imediat" din această din urmă țară.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina proteste razboi NATO armata activisti
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close