Antena 3 CNN Externe Proteste la Londra, după anunţarea celor mai dure măsuri de austeritate din ultimii 60 de ani

Proteste la Londra, după anunţarea celor mai dure măsuri de austeritate din ultimii 60 de ani

Proteste la Londra, după anunţarea celor mai dure măsuri de austeritate din ultimii 60 de ani
Sursa foto: Foto: Video News
21 Oct 2010   •   09:50

Marea Britanie a anunţat cele mai dure măsuri de austeritate din ultimii 60 de ani. Aproape jumătate de milion de bugetari vor fi disponibilizaţi. Iar vârsta de pensionare va creşte până la 66 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, până în 2020. Acestea sunt doar câteva dintre motivele care i-au determinat pe oameni să iasă în stradă la Londra.

Aproape o mie de britanici au protestat Londra în faţa sediului Guvernului faţă de reducerile bugetare de miliarde de lire sterline. Oamenii sunt ameninţaţi că îşi vor pierde locurile de muncă într-o perioadă economică dificilă.

Aproape 490.000 de posturi din sectorul public, dintr-un total de şase milioane, vor dispărea în urmatorii patru ani. Oficialii britanici spun că tăierea este imposibil de evitat atunci când ţara a rămas fără bani.

91 de miliarde de euro. Aceasta este suma care trebuie economisită din cheltuielile publice în următorii patru ani pentru a scoate Marea Britanie din criză. Oficialii spun că măsurile nu pot fi evitate deoarece ţara a înregistrat un deficit bugetar record.

Nici Regina Elisabeta nu va scăpa de măsurile de austeritate. Bugetul casei regale a fost redus cu 14 la sută pentru anii 2012 şi 2013.

Iar afectate vor fi şi băncile. Guvernul britanic va impune o contributie permanenta pentru instituţiile bancare. Măsură ce stârneşte controverse.

Guvernele din Germania, Grecia şi Spania, au luat şi ele măsuri drastice pentru a combate criza economică.

Proteste la Londra


×
Subiecte în articol: Londra protest masuri austeritate
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close