Antena 3 CNN Externe Proteste la Paris. O mie de oameni în stradă au scandat contra presei. Lucrurile par să se complice spre seară

Proteste la Paris. O mie de oameni în stradă au scandat contra presei. Lucrurile par să se complice spre seară

Proteste la Paris. O mie de oameni în stradă au scandat contra presei. Lucrurile par să se complice spre seară
05 Ian 2019   •   18:46

Update: Lucrurile par să se complice spre seară, în centrul orașului, potrivit imaginilor live transmise de televiziuni internaționale. Poliția e mobilizată pe străziile din centrul orașului și gata să intervină. 

Mai mult de o mie de "veste galbene" au manifestat sâmbătă în faţa sediului agenţiei France Presse (AFP) din Paris, scandând sloganuri împotriva mass-media, însă fără violenţă.

Venind de pe bulevardul Champs-Elysees, unde manifestanţi s-au adunat în cursul dimineţii pentru cel de-al optulea week-end de proteste, peste o mie de "veste galbene" s-au oprit sâmbătă după-amiază în faţa birourilor agenţiei France Presse.

După aproximativ o jumătate de oră de protest, în timpul căruia au luat cuvântul demonstranţi în timp ce alţii au fluturat pancarte cu sloganuri "anti-Macron", "vestele galbene" s-au îndreptat către primăria Parisului.

Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Furia lor s-a îndreptat adesea şi împotriva mass-media, pe care o acuză de "colaborare" cu guvernul, iar câţiva jurnalişti au fost agresaţi de la începutul mişcării de protest din Franţa.

Sâmbăta trecută, ciocniri au avut loc între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris, în apropierea sediilor canalelor BFMTV şi France Televisions, unde câteva sute de "veste galbene" au venit să protesteze împotriva "jurnaliştilor colaboratori".

Vineri seara, patru persoane au fost arestate după o încercare de blocare a sediului L'Est Républicain, lângă Nancy, unde este tipărit ziarul.

Câteva zeci de "veste galbene" s-au adunat de asemenea vineri, fără incidente, în faţa Cite Multimedia din Pau (sud-vest), care găzduieşte birourile France 3 Pau/Sud Aquitaine, pentru a cere o transmisiune în direct. Pentru că nu au reuşit să obţină nimic, ei au plecat la sfârşitul după-amiezii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close