Antena 3 CNN Externe Proteste puternice în aceste clipe

Proteste puternice în aceste clipe

 Proteste puternice în aceste clipe
16 Iun 2017   •   19:43

Zeci de manifestanţi furioşi din cauza incendiului declanşat la Grenfell Tower din Londra, incident care s-a soldat cu cel puţin 30 de morţi, au intrat vineri după-amiază în sediul primăriei din Kensington şi Chelsea, cartierul în care se află imobilul de locuinţe sociale, relatează AFP. 

'Cerem dreptate', 'Să vă fie ruşine' ,'Ucigaşilor', au strigat manifestanţii, unii dintre ei purtând pancarte cu mesajul 'Dreptate pentru Grenfell'. 

Mulţimea a intrat în holul primăriei din Kensington şi Chelsea şi a fost oprită în liftul cu acces la primul etaj după intervenţia unor gărzi private. 

Câteva sute de persoane s-au adunat de asemenea în faţa birourilor primăriei, arătând presei imagini ale persoanelor care sunt încă date dispărute în urma incendiului. 

După incendiul din noaptea de marţi spre miercuri, mulţi oameni au criticat sever managementul imobilului clădirii, considerând-ul defectuos, şi mulţi au apreciat că acest accident a avut loc din cauza faptului că era un bloc de locuinţe sociale. Avertizările împotriva pericolului de incendiu au fost ignorate de ani de zile. 

Învelişul instalat anul trecut pe faţada clădirii ar fi favorizat extinderea focului. Potrivit The Times, utilizarea acestui tip de anvelopare este ilegală în SUA pentru clădirile de peste 12 metri înălţime.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu londra proteste
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close