Antena 3 CNN Externe Proteste împotriva restricțiilor anti-COVID-19, în Bulgaria

Proteste împotriva restricțiilor anti-COVID-19, în Bulgaria

Bulgaria este traversată de un val de revoltă împotriva restricțiilor, nou-introduse, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Au avut loc manifestații în mai multe orașe.

Proteste împotriva restricțiilor anti-COVID-19, în Bulgaria
Sursa foto: Twitter/ Politics Bulgaria
de Cerasela Stafie    |    23 Oct 2021   •   00:00

Pa ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de oameni vaccinați, vecinii noștri bulgari sunt revoltați de noile măsuri restrictive, implementate de autorități.

Vineri, au avut loc manifestații în nordul țării, la Veliko Târnovo. Protestatarii au afirmat că sunt discriminați de noile reguli.

Oamenii legii au fost nevoiți să intervină. Aceștia i-au separat pe manifestanţi de oamenii care stăteau la coadă în faţa unui centru de vaccinare pentru a fi imunizați. 

În ultimele zile, au avut loc mai multe astfel evenimente, în mai multe zone din țară, inclusiv în capitala Sofia. scrie Agerpres.

Recent, certificatul verde a fost introdus pentru majoritatea activităților. Toți cei care doresc să meargă în restaurante, săli de sport, centre comerciale, cinematografe sau muzee trebuie să dovedească că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau dețin un test cu rezultat negativ.

Potrivit agenţiei de presă bulgare Focus, partidul naţionalist Renaşterea le-a cerut oamenilor vineri să acţioneze în justiţie noile reguli. Între timp, instituțiile sanitare avertizează de mai multe zile că sunt la limita capacității, pe fondul luptei împotriva celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Bulgaria are aproximativ 20% din cei 6,9 milioane de locuitori vaccinaţi complet, iar numărul infectărilor este în creștere. La ultima raportare, au fost anunțate 4.816 de noi infectări în doar 24 de ore.

Incidența pe şapte zile, la nivel național, a ajuns la 370,9 din 100.000 de oameni. Prin comparație, Germania a avut, vineri, o incidență de 95,1 la 100.000 de oameni.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close