Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Rusia. Peste 4.000 de susţinători ai lui Alexei Navalnîi au fost arestaţi

Proteste violente în Rusia. Peste 4.000 de susţinători ai lui Alexei Navalnîi au fost arestaţi

Poliţia din Rusia a arestat peste 4.000 de susţinători ai lui Alexei Navalnîi, astăzi, în timpul protestelor violente desfăşurate în mai multe oraşe din ţară. Cele mai multe arestări au fost făcute în Moscova, aproape 1.400.

Proteste violente în Rusia. Peste 4.000 de susţinători ai lui Alexei Navalnîi au fost arestaţi
de Alin Tarnovschi    |    31 Ian 2021   •   20:58

De asemenea, arestări au fost făcute şi în Sankt Petersburg (960), Krasnoiarsk (peste 190) şi Nijni Novgorod (peste 160).

În această seară, un bărbat și-a dat foc în centrul Moscovei, după ce s-a stropit cu un lichid inflamabil, în timpul protestelor. Acesta a fost dus la spital. Ofițerii și trecătorii au stins focul în câteva momente, a declarat poliția din Moscova, conform Reuters. Polițiștii au spus că motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest par personale.

Susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit în stradă, astăzi, pentru a protesta față de arestarea acestuia, conform Reuters.

Protestele violente de astăzi au urmat altor protestelor ample care au avut loc weekendul trecut și fac parte dintr-o campanie pentru eliberarea cel mai proeminent adversar al președintelui Vladimir Putin.

Politicianul de opoziție Alexei Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după o a fost otrăvit vara trecută. El îl acuză pe Putin că și-a ordonat crima, ceea ce Kremlinul neagă.

Proteste violente în mai multe oraşe din Rusia după arestarea lui Alexei Navalnîi

Încă de dimineaţă, Poliția a declarat că protestele nu au fost autorizate și că va interveni, la fel ca în weekendul trecut. Ca şi astăzi, peste 4.000 de persoane au fost reținute săptămâna trecută, potrivit OVD-Info, un grup de monitorizare a protestelor.

În Vladivostok, poliția a împiedicat protestatarii să intre în centrul orașului, forțându-i să se mute pe malul mării.

Înregistrările video au arătat protestatarii scandând "Putin este un hoț", în timp ce mergeau pe gheață la temperaturi de aproximativ -13 grade Celsius.

În Tomsk, orașul siberian pe care l-a vizitat Navalnîi înainte de a se prăbuși brusc în timpul unui zbor intern în august anul trecut, manifestanții s-au adunat în fața unei săli de concerte și au scandat "Eliberați-l!" și a ridicat steaguri rusești.

OVD-Info a declarat că poliția a reținut până acum 465 de persoane, dintre care 108 în Vladivostok.

Zeci de oameni din orașul Yakutsk din estul siberian au manifestat la temperaturi de -42 de grade Celsius.

În centrul Moscovei nunge și este o liniște stranie, după ce poliția a luat măsuri pentru a opri circulația în zona unde ar trebui să aibă loc manifestația și a închis unele stații de metrou.

Protestatarii plănuiseră să se adune lângă Kremlin și sediul central al FSB, succesorul KGB.

×
Subiecte în articol: Moscova Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit Ion Vianu, scriitor și medic psihiatru, la vârsta de 90 de ani
x close