Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Ucraina | 2.000 de manifestanţi au încercat să intre în parlament

Proteste violente în Ucraina | 2.000 de manifestanţi au încercat să intre în parlament

Manifestanţii au încerat să intre în parlament Proteste violente au loc în Kiev pentru a bloca adoptarea unei legi privind IMM-urile. 

Proteste violente în Ucraina | 2.000 de manifestanţi au încercat să intre în parlament
Sursa foto: FAcebook/Aleksandr Goncharov
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   18:47

Mii de oamenii protestează în Ucraina în încercarea de a bloca adoptarea unei legi privind IMM-urile. Aproximativ 2.000 de manifesstanţi au spart gardul şi încearcă să ia cu asalt clădirea parlamentului, potrivit agenţiei de presă din Ucraina Ukrinform.

Oamenii legii reţin oameni şi folosesc gaze lacrimogene, potrivit Mediafax.

Potrivit informaţiilor din presă, oamenii legii au început deja curăţarea zonei de sub Rada Supremă. Au demolat scena activiştilor, au reţinut protestatari şi au folosit gaze lacrimogene.

 Jurnaliștii și protestatarii au fost blocați în clădirea Parlamentului, pe durata protestului.

Acesta a izbucnit din cauza unei legi privind casele de marcat obligatorii. Micii comercianți sunt nemulțumiți de această lege și mulți spun că își vor închide afacerile.

Protestul ar fi coordonat de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea „poverii fiscale“ pentru IMM-uri și acționează pentru suspendarea unui proiect de lege ce prevede amendarea IMM-urilor și PFA-urilor care nu folosesc case de marcat și POS-uri pentru a ține contabilitatea companiilor.

Rada (parlamentul Ucrainei) a adoptat anul trecut un proiect de lege care obligă mai multe întreprinderi mici să folosească casele de marcat începând cu ianuarie 2022 și să se asigure că toate plătesc taxe.

×
Subiecte în articol: Ucraina proteste manifestatii parlament IMM
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close