Antena 3 CNN Externe PROTESTE UCRAINA. Reacţia DURĂ pe care Barack Obama a avut-o la adresa conducerii Ucrainei: "Vor exista consecinţe"

PROTESTE UCRAINA. Reacţia DURĂ pe care Barack Obama a avut-o la adresa conducerii Ucrainei: "Vor exista consecinţe"

PROTESTE UCRAINA. Reacţia DURĂ pe care Barack Obama a avut-o la adresa conducerii Ucrainei: "Vor exista consecinţe"
de O.P.    |    20 Feb 2014   •   05:56
PROTESTE UCRAINA: Preşedintele american, Barack Obama, a avertizat miercuri Ucraina că ar putea exista "consecinţe", subliniind că puterea de la Kiev ar trebui să garanteze "manifestanţilor paşnici" dreptul de a se exprima "fără teamă de represiune".

"Vreau să fiu foarte clar, am urmărit îndeaproape evoluţiile din ultimele zile din Ucraina şi aşteptăm ca Guvernul ucrainean să dea dovadă de reţinere, să nu recurgă la forţă împotriva manifestanţilor paşnici", a spus Obama, aflat în vizită în Mexic.

"Statele Unite consideră că Administraţia de la Kiev poartă principala responsabilitate pentru violenţe" şi că trebuie "să gestioneze în mod adecvat situaţia (...). Ea trebuie să se asigure că poporul ucrainean are posibilitatea de a se reuni şi de a se exprima liber (...), fără teamă de represiune", a adăugat preşedintele american.

Totodată, Statele Unite doresc ca manifestanţii ucraineni să rămână "paşnici", a subliniat el.

"Vom urmări îndeaproape situaţia (...), alături de partenerii europeni şi comunitatea internaţională, vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele", a avertizat Obama.

"Şi aceasta include de a ne asigura că militarii ucraineni nu se vor implica în ceea ce ar trebui să fie o problemă care poate fi rezolvată de civili", a declarat el.

 

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close