Antena 3 CNN Externe Mii de unguri în stradă, împotriva premierului Viktor Orban: "Vom pune capăt acestei situații"

Mii de unguri în stradă, împotriva premierului Viktor Orban: "Vom pune capăt acestei situații"

Mii de oameni au ieşit din nou în stradă împotriva premierului maghiar Viktor Orban. Protestul a fost organizat de principalul opozant al premierului de la Budapesta.

Mii de oameni au ieşit din nou în stradă împotriva premierului maghiar Viktor Orban. Protestul a fost organizat de principalul opozant al premierului de la Budapesta.
de Alexandra Dima    |    06 Mai 2024   •   13:54

Peste 10.000 de oameni au răspuns chemării lui Peter Magyar la protestul organizat la Debrecen, oraş considerat un bastion al partidului lui Orban, Fidesz.

În discursul adresat manifestanţilor Magyar i-a adus acuzaţii grave premierului de la Budapesta:

"Să o spunem clar: Ungaria de astăzi este condusă de o întreprindere de familie, iar noi, dragi locuitori din Debrecen, vom pune capăt acestei situații".

Peter Magyar se află în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie. Partidul său este momentan pe locul 2 în sondaje după cel condus de Viktor Orban.

"Astăzi, marea majoritate a poporului maghiar s-a săturat de elita conducătoare, de ură, apatie, propagandă și diviziuni artificiale. Maghiarii de astăzi doresc cooperare, dragoste, unitate și pace.", a mai spus liderul opozant.  

Oamenii spun că au încredere în Magyar tocmai pentru că este un fost aliat al lui Orban

"Peter Magyar mi se pare credibil pentru că vine din interior. El este conștient de lucrurile care cauzează cu adevărat probleme în această țară. Văd că poate oferi soluții la problemele noastre, astfel încât să putem ieși din gaura în care se află această țară în prezent" - a declarat unul dintre protestatari.

Mitingul de la Debrecen este primul organizat de Peter Magyar în provincie, acolo unde Orban se bucura de o susţinere puternică. Sondajele recente arată că partidul lui Magyar ar putea deveni cea mai mare forță de opoziție cu puțin mai mult de o lună înainte de alegeri.

Un sondaj dat publicităţii săptămâna trecută arată că partidul TISZA condus de Magyar este cotat cu 25% în rândul anumitor alegători, în timp ce Fidesz condus de Orban ar lua 45% din voturi. Aceasta este o crestere brusca pentru TISZA faţă de sondajele anterioare, care îl situau la aproximativ 14%.

×
Subiecte în articol: Ungaria proteste
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close