Antena 3 CNN Externe Proteste violente ale comunităţii kurde, la Bruxelles şi Londra, cu ocazia alegerilor din Irak

Proteste violente ale comunităţii kurde, la Bruxelles şi Londra, cu ocazia alegerilor din Irak

Proteste violente ale comunităţii kurde, la Bruxelles şi Londra, cu ocazia alegerilor din Irak
06 Mar 2010   •   23:37

Zi violentă pentru comunitatea kurzilor din Europa. În Marea Britanie mai multe persoane au fost arestate în urma confruntărilor dintre kurzi şi poliţie. Oamenii se pregăteau să voteze la secţiile amenajate în Londra cu ocazia alegerilor parlamentare din Irak. Violenţe s-au înregistrat şi la Bruxelles. O manifestaţie la care participau peste 5.000 de kurzi a degenerat.

Kurzii din Londra s-au plâns că poliţiştii i-au împiedicat să voteze. Zeci de persoane au fost arestate în urma confruntărilor dintre kurzi şi forţele de ordine. Mâine au loc alegerile legislative din Irak, pe care oamenii le consideră un mare pas pentru democraţia ţării.

Mai multe persoane au fost arestate şi la Bruxelles, după ce un protest al Kurzilor s-a sfârşit cu o bătaie generală. Oamenii protestau faţă de o operaţiune a poliţiei belgiene împotriva unei reţele de recrutare pentru Partidul Muncitoresc din Kurdistan, formaţiune considerată ilegală de Turcia şi Uniunea Europeană.

Kurzii spun că autorităţile europene şi turce sunt de vină pentru situaţia creată. ?Aceste operaţiuni arată că guvernele europene şi Turcia nu vor să rezolve problema kurzilor, adevărata problemă a Kurzilor. Ei vor doar să-şi adopte legile lor?, a spus Nursel Kilic, organizator protest.

Aproximativ 300 de poliţişti belgieni au efectuat cu două zile în urmă percheziţi în toată ţara, pentru a desfiinţa o reţea de recrutare pentru Partidul Muncitoresc Kurd. Opt persoane au fost puse sub acuzare pentru participare la activităţi ale unui grup terorist.

Antena 3

×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close