Proteste violente după ce un tânăr a fost împuşcat mortal de poliţie

de A.M.P    |    20 Aug 2015   •   08:28
Proteste violente după ce un tânăr a fost împuşcat mortal de poliţie Foto: euronews.com

Poliţia din St. Louis a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii şi a arestat nouă persoane, în noaptea de miercuri spre joi, în cursul unor proteste izbucnite după ce poliţiştii au împuşcat mortal un suspect în vârstă de 18 ani, în cursul zilei, scrie CNN.
   
Comandantul Poliţiei, Sam Dotson, a afirmat că protestatarii au aruncat cărămizi şi sticle spre poliţişti, iar când aceştia au ignorat ordinul de dispersare, forţele de ordine au intervenit cu gaze inerte, apoi cu gaze lacrimogene.
   
El a adăugat că o maşină a fost incendiată şi mai multe magazine jefuite.
   
Protestele au izbucnit după un incident petrecut în cursul zilei de miercuri, după ce poliţiştii au împuşcat mortal un suspect în vârstă de 18 ani.
   
Dotson a explicat că doi tineri au fugit din spatele unei case în momentul în care poliţiştii soseau pentru a efectua o percheziţie.
   
"Ofiţerii de pe aleea din spate le-au ordonat să se oprească şi să arunce armele. În timp ce fugeau, unul dintre indivizi s-a întors şi şi-a îndreptat arma spre ofiţeri. Erau doi ofiţeri pe alee. Ambii ofiţeri au tras cu armele", a declarat comandantul.
   
Suspectul care a îndreptat arma spre ofiţeri a fost împuşcat şi a murit pe loc. Celălalt suspect a reuşit să fugă, în timp ce alte persoane aflate în casa respectivă au fost reţinute fără incidente. Ofiţerii au găsit patru arme, dintre care trei erau furate, a mai spus Dotson.
   
Cei doi poliţişti implicaţi în incidentul armat au intrat în concediu administrativ, iar o anchetă a fost demarată în acest caz.
   
Relaţiile dintre poliţie şi unii locuitori din St. Louis sunt tensionate în ultima perioadă. Tensiunile s-au intensificat după ce Michael Brown, un adolescent afroamerican, a fost împuşcat mortal de un ofiţer alb la Ferguson, în Missouri, o suburbie a oraşului St. Louis, în urmă cu aproximativ un an. Moartea sa a declanşat proteste şi a reaprins dezbaterea rasială la nivel naţional.
 

Parteneri
x close