Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Bulgaria. Altercații puternice între bulgari și forțele de ordine

Proteste violente în Bulgaria. Altercații puternice între bulgari și forțele de ordine

Mii de bulgari au protestat în fața Parlamentului în Sofia, miercuri, în unul dintre cele mai mari proteste din ultimele două luni, pentru a cere demiterea prim-ministrului Boyko Borissov.

Proteste violente în Bulgaria. Altercații puternice între bulgari și forțele de ordine
Sursa foto: Twitter/@BilyanaLilly
de Diana Dragotescu    |    02 Sep 2020   •   23:30

Demonstrațiile au dus la altercații violente între protestatari și autorități, care au folosit spray lacrimogen și au arestat 35 de persoane. Protestatarii au aruncat ouă, mere și gunoi împotriva forțelor de ordine înarmate, relatează Reuters.

45 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Oamenii au zguduit mașinile poliției, iar aproximativ 100 de polițiști au fost afectați de sprayul lacrimogen, susține Ofițerul Poliției din Sofia, Georgi Hadzhiev. Cadrele medicale au anunțat că 45 de persone, inclusiv polițiși, au avut nevoie de tratament medical în spital. 

Protestul a avut loc în timpul primei sesiuni Parlamentare, după vară. Participații au numit protestul „Grand National Uprising”, ca răspuns a noului plan guvernamental pentru o nouă constituție. 

În Parlament, președintele Rumen Radev a cerut demiterea guvernului Borissov, și a cerut deputaților să renunțe la planul pentru o nouă constituție. 
„Nu este lipsa unei noi constituții care a adus oamenii în stradă, ci lipsa de moralitate și guvernarae, erodarea statului și corupția”, a declarat președintele Bulgariei.  

×
Subiecte în articol: proteste Bulgaria
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close