Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Chile. Mii de studenţi au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirile

Proteste violente în Chile. Mii de studenţi au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirile

Proteste violente în Chile. Mii de studenţi au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirile
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    25 Aug 2011   •   13:54

Proteste, baricade, tunuri cu apă - acesta este peisajul oferit de Capitala chiliană care a decis să intre în grevă timp de două zile, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de regimul preşedintelui Sebastian Pinera.

Început iniţial ca o nemulţumire a studenţilor faţă de noua legea a Educaţiei, protestul acestora s-a extins pe străzile din Santiago, ajungând să cuprindă mai multe categorii socio-profesionale. Pentru a-i calma, forţele de ordine au fost nevoite să apeleze la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Cererile nemulţumiţilor cuprind o serie largă de revendicări, de la schimbări în domeniul educaţional şi până la votarea unei noi Constituţii sau modernizarea sistemului fiscal. Încolţit, liderul chilian a ieşit în faţa poporului, pentru a cere Guvernului să ia în seamă doleanţele mulţimii.

"Acesta este un Guvern care ascultă, ascultă cu multă atenţie şi bunăvoinţă, dar calea rezolvării problemelor nu este cea a cockteilurilor Molotov, nici cea a pietrelor sau a incendierii şcolilor", a spus preşedintele chilian Sebastian Pinera.

Greva declanşată miercuri este cea mai mare manifestaţie de acest gen din ultimii 20 de ani, mai exact de la sfârşitul dictaturii lui Augusto Pinochet.

 



×
Subiecte în articol: proteste studenti Chile grevă Constitutie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close