Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Europa: Demonstraţii s-au bătut cu forţele de ordine (VIDEO)

Proteste violente în Europa: Demonstraţii s-au bătut cu forţele de ordine (VIDEO)

Proteste violente în Europa: Demonstraţii s-au bătut cu forţele de ordine (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
23 Sep 2010   •   13:02

Mai multe străzi au fost blocate de şoferii de camioane în centrul Atenei în semn de protest faţă de intenţia guvernului elen de a creşte numărul licenţelor de transport. Probleme sunt şi în Spania. 200 de mineri au organizat un protest inedit faţă de neplata salariilor. Oamenii au parcurs zeci de kilometri pe jos şi promit să nu se oprească până la Bruxelles.

Mai mulţi oameni au fost răniţi în confruntările dintre demonstranţii eleni şi forţele de ordine care apărau clădirea Parlamentului. Scutierii, depăşiţi de violenţa atacului au răspuns cu gaze lacrimogene. Probleme au fost şi în centrul Atenei unde grevei transporatorilor li s-au alturat şi fermierii.

Protest inedit în Spania. Două sute de mineri au început de câteva zile aşa numitul "marş negru". Oamenii au mers sute de kilometri şi nu se vor opri până nu vor primi salariul restant pe ultimele 2 luni

Prin fiecare oraş prin care trec, minerii sunt întâmpinaţi cu aplauze şi încurajări de sute de oameni şi ei afectaţi de recesiune. Ortacii spun că vor continua să meargă până la sfârşitul lunii când în Spania este programată o grevă generală. Dacă nu îşi vor primi banii, minerii vor să meargă de jos până la Bruxelles. Totul pentru a-şi cere drepturile.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi în Franţa sau Germania, pentru a protesta faţă de creşterea vârstei de pensionare.



Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste violente Europa Spania Franta Germania
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close