Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Georgia: Manifestanţii, atacaţi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc

Proteste violente în Georgia: Manifestanţii, atacaţi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc

Proteste violente în Georgia: Manifestanţii, atacaţi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
26 Mai 2011   •   09:48

Tensiunea creşte din nou în Georgia! Unităţile speciale ale poliţiei au intervenit în forţă, miercuri seară, pentru a pune capăt unei manifestaţii a opoziţiei în faţa Parlamentului din Tbilisi. Protestatarii cereau, de câteva zile, demisia preşedintelui Saakaşvili, pe care-l acuză de corupţie şi comportament autoritar.

Intervenţia scutierilor a pus capăt unei manifestaţii care continua, fără întrerupere, de cinci zile. După unele ciocniri cu poliţia, în prima zi, protestul s-a desfăşurat, în general, paşnic, dar nu au lipsit nici incidentele violente.

Liderii opoziţiei susţin că preşedintele Saakaşvili, venit la putere după revoluţia democratică din 2003, a devenit el însuşi un lider autoritar care nu acceptă să împartă puterea cu nimeni. Manifestanţii doreau să rămână în stradă până astăzi, pentru a împiedica desfăşurarea paradei militare de Ziua Independenţei.



Dar autorizaţia pentru miting a expirat la miezul nopţii şi, după doar câteva minute, forţele de securitate au atacat mulţimea cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Manifestanţii mai îndrăzneţi au ripostat. Poliţia a pus în funcţiune şi tunurile cu apă, deşi, oricum, ploua torenţial.

Zeci de protestatari au fost arestaţi şi îmbarcaţi în autobuze, cu mâinile legate. Câţiva au fost loviţi brutal de poliţişti, sub obiectivul camerelor de televiziune. Alţi manifestanţi aveau feţele însângerate de loviturile de baston ale oamenilor legii.

Ministerul de interne a anunţat că 18 poliţişti au fost răniţi, fără a oferi un bilanţ asemănător cu privire la manifestanţi.

 



×
Subiecte în articol: Georgia proteste jandarmi
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close