Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Grecia. Patru oameni au fost răniţi în ciocnirile dintre protestatari şi forţele de ordine

Proteste violente în Grecia. Patru oameni au fost răniţi în ciocnirile dintre protestatari şi forţele de ordine

Proteste violente în Grecia. Patru oameni au fost răniţi în ciocnirile dintre protestatari şi forţele de ordine
Sursa foto: Foto: dalje.com
09 Feb 2011   •   09:01

Mai multe proteste desfăşurate în apropiere de Atena, au degenerat, ieri, în violenţe între protestatari şi forţele de ordine. Patru oameni au fost răniţi. Manifestanţii s-au bătut cu poliţia timp de mai multe ore.

Manifestanţii contestau o decizie a autorităţilor de a construi un depozit ecologic de gunooaie aproape de oraşul lui. Sute de persoane au ieşit pe străzi, ca să-şi exprime dezaprobarea faţă de acest proiect. Protestele au început în cursul după amiezii şi au ţinut până târziu în noapte.

Pentru a fi cât mai convingători, manifestanţii au atacat forţele de ordine cu sticle incendiare. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene  iar întregul protest s-a transformat într-o încăierare. Proiectul de contrucţie agită spiritele în regiune de câteva luni.

Lucrările de amenajare au fost supendate temporar în urma unui ordin judecătoresc. Oamenii se tem însă, că activităţile vor fi reluate şi organizează frecvent proteste pentru a stopa întregul proiect.

 


×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close