Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Londra, în numele soldatului britanic asasinat de doi islamişti

Proteste violente în Londra, în numele soldatului britanic asasinat de doi islamişti

Proteste violente în Londra, în numele soldatului britanic asasinat de doi islamişti
de O.P.    |    28 Mai 2013   •   06:18

Decapitarea soldatului britanic de doi islamişti a scos in stradă mii de membrii ai unei grupări de extremă-dreapta care au blocat zona din apropierea Parlamentului britanic. 

Lozincile anti-musulmane scandate de aceştia i-au nemulţumit pe britanicii de extremă-stânga, care au ieşit şi ei să îşi facă dreptate pe străzi. Oamenii legii abia au făcut faţă celor două tabere, care au paralizat timp de câteva ore centrul Londrei.

Primii au ieşi în stradă membrii Ligii Engleze de Apărare pentru a aduce un omagiu soldatului britanic linşat în Londra, însă lozincile anti-musulmani scandate de aceştia i-au scos din case pe anti-fascişti.

Poliţiştii au amplasat garduri de protecţie între cele două manifestaţii şi au făcut cordoane în faţa huliganilor care încercau să ajungă în tabăra adversă pentru a se lua la bătaie.

Oamenii legii abia le-au făcut faţă protestatarilor, care au împins gardurile de protecţie amplasate între taberele celor două manifestaţii.

Timp de câteva ore, capitala a fost blocată din cauza manifestaţiilor tensionate, iar manifestanţii au blocat mai multe căi de acces la Parlament.

Între timp, autorităţile au arestat o a zecea persoană în cazul uciderii soldatului britanic, în timp ce doi dintre oamenii deja arestaţi au fost eliberaţi fără cauţiune, patru cu cauţiune, iar ceilalţi patru au rămas în arest.

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close