Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Turcia din cauza noului proiect de Cod al Muncii

Proteste violente în Turcia din cauza noului proiect de Cod al Muncii

Proteste violente în Turcia din cauza noului proiect de Cod al Muncii
Sursa foto: Foto: aspectsofreality.blogspot.com
04 Feb 2011   •   14:25

Violenţe în Turcia. Poliţia din Ankara a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe cei 10.000 de protestatari. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de proiectul noului cod al Muncii.

Protestatarii veniţi din toată Turcia s-au adunat în centrul capitalei, de unde au pornit în marş spre Parlament, unde tocmai era dezbătut noul cod al muncii. Dar unităţile speciale ale poliţiei le-au tăiat calea, hotărâte să-i respingă prin orice mijloace.

Manifestanţii au ripostat cu bâte şi pietre. Demonstraţia a semănat pe alocuri cu evenimentele din Egipt. Sindicaliştii au subliniat, însă, că protestul lor nu are absolut nicio legătură cu ce se întâmplă la Cairo.

Sindicatele acuză faptul că noul cod al muncii restrânge sever drepturile salariaţilor, atât în sectorul public cât şi în cel privat. La rândul său, partidul islamist moderat, aflat la putere, susţine că modificarea legislaţiei este necesară pentru a creşte productivitatea. Deocamdată, conflictul din stradă s-a încheiat cu victoria guvernului.

 



×
Subiecte în articol: turcia proteste
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close