Antena 3 CNN Externe Proteste VIOLENTE în Venezuela. Cel puţin 7 morţi şi sute de arestaţi

Proteste VIOLENTE în Venezuela. Cel puţin 7 morţi şi sute de arestaţi

Proteste VIOLENTE în Venezuela. Cel puţin 7 morţi şi sute de arestaţi
17 Apr 2013   •   12:21

Proteste violente au izbucnit în capitala provinciei natale a fostului preşedinte venezuelean, Hugo Chavez. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru dispersarea mulţimii, care dorea renumărarea voturilor de la alegerile prezidenţiale.

Trupele Gărzii Naţionale şi poliţiştii au făcut cu greu faţă celor peste 2000 de manifestanţi aflaţi pe străzile din Barinas. Protestatarii erau susţinători ai lui Henrique Capriles, candidatului opoziţiei la scrutinul de duminică.

Cel puţin şapte persoane au pierit în urma confruntărilor şi peste 100 au fost rănite. În jur de 150 de demonstranţi au fost arestaţi, transmite AP.

Susţinătorii lui Capriles au protestat violent şi în Merida şi Maracay, denunţând ceea ce ei numesc "victoria ilegitimă" a succesorului lui Chavez, Nicolas Maduro.

În capitala ţării, Caracas, Maduro a spus că nu va permite desfăşurarea unui marş al opoziţiei, anunţat de Capriles pentru ziua de azi.

Conform datelor oficiale, Nicolas Maduro a câştigat alegerile cu un procent de 50,8 %, faţă de 49%, cât a obţinut contracandidatul său.

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Nicolas Maduro alegeri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close