Antena 3 CNN Externe Protestele antiguvernamentale continuă în Bulgaria. "Poporul bulgar s-a trezit dintr-un somn îndelungat"

Protestele antiguvernamentale continuă în Bulgaria. "Poporul bulgar s-a trezit dintr-un somn îndelungat"

Protestele antiguvernamentale continuă în Bulgaria. "Poporul bulgar s-a trezit dintr-un somn îndelungat"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Sep 2013   •   07:18

Val de proteste-record în Bulgaria. De aproape trei luni, zi de zi, mii de oameni ies în stradă şi cer căderea guvernului de la Sofia. Oamenii sunt revoltaţi de numirile controversate făcute de acesta, care a pus în funcţii de conducere oameni cu influenţă, anchetaţi pentru corupţie.

Noaptea trecută, manifestanţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi au fost la un pas să intre cu forţa în parlament, în cea de-a 83 zi de proteste antiguvernamentale de la Sofia.

"Adevărata revoluţie începe acum şi trăim cu speranţa că vom fi victorioşi de această dată. Poporul bulgar s-a trezit dintr-un somn îndelungat şi a realizat că perioada de tranziţie este rezultatul infracţional a aceleiaşi mafii comuniste", susţine un preot protestatar.

La o altă intrare în Parlament, câteva sute de oameni au manifestat în sprijinul actualului cabinet.

"Susţin acest guvern! Daţi-le o şansă! Deja au arătat că pot lucra în interesul săracilor. Protestatarii nu ştiu ce vor", arată un susţinător al Guvernului.

Valul de proteste anti-guvernamentale a fost declanşat după ce mogul media Delyan Peevski a fost numit la şefia Agenţiei Naţionale pentru Securitate. Acesta a trimis o scrisoare mass-media în care a declarat că renunţă la această funcţie, însă vestea nu i-a îmbunat pe manifestanţi, care au cerut în continuare demisia cabinetului din cauza şi altor numiri controversate făcute de Guvernul de la Sofia.

×
Subiecte în articol: Bulgaria sofia
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close