Antena 3 CNN Externe Protestele continuă în Georgia: Manifestanţii cer demisia preşedintelui Saakasvili

Protestele continuă în Georgia: Manifestanţii cer demisia preşedintelui Saakasvili

Protestele continuă în Georgia: Manifestanţii cer demisia preşedintelui Saakasvili
Sursa foto: Proteste Georgia
14 Apr 2009   •   23:45

Sute de susţinători ai opoziţiei au dormit în corturi instalate în jurul locuinţei preşedintelui şi spun că nu vor pleca de acolo până când preşedintele Saakasvili nu îşi va da demisia.

Numărul protestatarilor a scăzut de la începutul manifestaţiilor, însă aceştia blocheză principalele artere din capitala Tbilisi. Opoziţia a cerut oamenilor să protesteze paşnic, dar unii participanţi cer o împlicare mai puternică a georgienilor.

În acest timp, preşedintele a vizitat un centru medical din Tbilisi şi a dat asiguri că Geogia este un stat stabil din punct de vedere politic.

"În acest moment, Rusia nu are niciun motiv de a trimite trupe aici. În primul rând, pentru că provocarea militară trebuia să aibă loc într-un mediu instabil, dar evenimentele din ultimul timp au demonstrat că Georgia este o ţără stabilă în ciuda eforturilor şi investiţiilor din partea rusă", a declarat preşedintele Georgiei.

Liderii opoziţiei ameninţă că vor continua protestele până când vor obţine demisia peşedintelui Saakasvili, ca urmare a războiului dezastruos cu Rusia din 2008 şi a deficitului de democraţie.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Georgia proteste
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close