Antena 3 CNN Externe Protestele continuă în Mexic, în urma asasinării celor 43 de studenţi dispăruţi

Protestele continuă în Mexic, în urma asasinării celor 43 de studenţi dispăruţi

Protestele continuă în Mexic, în urma asasinării celor 43 de studenţi dispăruţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.C.    |    12 Noi 2014   •   12:05

Protestele continuă în Mexic, în mai multe oraşe ale ţării, nemulţumirile protestatarilor fiind îndreptate împotriva autorităţilor centrale.

Procurorul General din Mexic a afirmat că autorităţile cred că cei 43 de studenţi dispăruţi au fost răpiţi, executaţi şi aruncaţi într-un râu, scrie CNN.

Povestea studenţilor este motivul unor proteste violente în Mexic, de mai multe săptămâni, fiind considerat unul dintre cele mai grave cazuri de acest gen din America Latină.

Dispariţia studenţilor, pe 26 septembrie, ar fi fost "opera" forţelor locale de poliţie, care au acţionat la ordinul unui primar. Tinerii au fost predaţi unei bande, despre care se crede că i-a ucis şi incinerat, înainte de a abandona rămăşiţele acestora într-un râu.

Protestele generate de aceste dezvăluiri s-au soldat cu numeroşi răniţi, inclusiv din rândul forţelor de ordine, care acum sunt ţinta furiei maselor. Au existat însă şi proteste paşnice faţă de violenţele grupărilor criminale, cetăţenii alegând să formeze un "lanţ de lumină" în memoria victimelor atrocităţilor comise de diversele bande.

×
Subiecte în articol: Mexic proteste studenti
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close