Antena 3 CNN Externe Protestele din Chişinău au ajuns şi la Paris: Sute de oameni s-au adunat în faţa ambasadei

Protestele din Chişinău au ajuns şi la Paris: Sute de oameni s-au adunat în faţa ambasadei

Protestele din Chişinău au ajuns şi la Paris: Sute de oameni s-au adunat în faţa ambasadei
Sursa foto: Proteste Paris
08 Apr 2009   •   08:57

Proteste îndreptate împotriva guvernului comunist de la Chişinău au fost organizate şi în alte ţări, unde există comunităţi basarabene.

La Paris, câteva sute de oameni s-au adunat, în jurul orei 7 seara, în faţa ambasadei Republicii Moldova.

Cei prezenţi erau convinşi că alegerile de duminica trecută au fost fraudate de partidul comunist condus de actualul preşedinte Vladimir Voronin.

Vreme de două ore, oamenii au protestat fără violenţă. Organizatorii susţin că vor reveni şi în cursul zilelor următoare, până la aplanarea tensiunilor din Moldova.

Şi în România, moldovenii au ieşit, marţi seară, în stradă, pentru a se alătura protestatarilor din Chişinău. Proteste au fost în Vaslui, Constanţa, Braşov, Arad şi Cluj.

În Bucureşti, Piaţa Universităţii a fost Punctul de Întâlnire al basarabenilor care au dorit să-şi susţină confraţii de peste Prut.

În Iaşi, peste 500 de tineri moldoveni au scandat lozinci împotriva regimului comunist, nemulţumiţi că poliţiştii de la Vama Sculeni nu i-au lăsat să intre în Republica Moldova.

Până acum, în timpul atacurilor din Republica Moldova, doi poliţisti au fost ucişi. Se pare că există un mort şi în rândul protestatarilor. Zeci de oameni au fost răniţi. Cifrele nu sunt însă confirmate oficial de autorităţi.

Antena 3

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close