Antena 3 CNN Externe Protestele turcilor, departe de final. Românii care doresc să meargă în Turcia, atenţionaţi cu privire la menţinerea stării tensionate

Protestele turcilor, departe de final. Românii care doresc să meargă în Turcia, atenţionaţi cu privire la menţinerea stării tensionate

Protestele turcilor, departe de final. Românii care doresc să meargă în Turcia, atenţionaţi cu privire la menţinerea stării tensionate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    17 Iun 2013   •   16:07

Cetăţenii români care vor să călătorească în Turcia sunt avertizaţi cu privire la menţinerea stării tensionate şi a continuării protestelor pe teritoriul acestui stat, conform unui comunicat al diplomaţiei române remis agenţiei Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea zonelor centrale ale oraşelor Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin şi Eşkişehir, precum şi a implicării în orice fel de manifestaţii.

Totodată, se recomandă cetăţenilor să fie prudenţi şi să se informeze din timp cu privire la starea de securitate înainte de a călători pe teritoriul acestui stat.

Protestele continuă în Turcia. Aproape 600 de persoane au fost arestate

În cursul zilelor de duminică şi luni forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii grupaţi în mai multe zone ale oraşului Istanbul: străzile adiacente Pieţei Taksim (Siraselviler şi Istiklal) precum şi în zonele Cihangir, Beşiktaş, Harbiye, Elmadag, Şişli, Medcidiyekoy, Kagithane, Karakoy, Maltepe, Kadikoy.

Erdogan: Am ajuns la capăt! Era datoria mea de premier să curăţ piaţa Taksim!


Poliţia a intervenit, de asemenea, pentru a bloca accesul pe podul Bosfor al protestatarilor aflaţi în zona asiatică, care intenţionau să ajungă în Piaţa Taksim, relatează MAE.

Pentru luni, cinci confederaţii sindicale au anunţat declanşarea unei greve generale, îndemnând la continuarea protestelor.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close