Protestele violente continuă în Statele Unite. Cel puțin 40 de orașe au impus restricții de circulație

01 Iun 2020   •   08:01
Protestele violente continuă în Statele Unite. Cel puțin 40 de orașe au impus restricții de circulație Hepta

Confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine continuă pentru a şasea zi în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani ucis de un ofiţer de poliţie din oraşul american, potrivit CNN.

Într-o intersecţie din centrul oraşului Washington, protestatarii s-au confruntat cu forţele de ordine. Protestatarii au aruncat cu sticle de apă în poliţişti care au folosit gaze lacrimogene şi spray-uri de piper pentru a dispersa manifestanţii. Unii dintre protestatari au luat-o la fugă în urma intervenţiei poliţiştilor.

În California, în Santa Monica şi San Diego, au loc de asemenea confruntări violente între poliţie şi manifestanţi. Poliţia încearcă să-i determine pe protestatari să se împrăştie, trăgând cu gloanţe de cauciuc şi alte obiecte în protestatari. Aceştia răspund aruncând cu diverse obiecte, inclusiv plăci de beton, în poliţişti, iar mai multe magazine au fost sparte.

Cel puţin 40 de oraşe şi capitala Washington au impus astăzi interdicţii de circulaţie ca răspuns la protestele violente din toată ţara în acest weekend.

În plus, începând de duminică dimineaţă, aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în 15 state şi Washington DC, cu alţi 2.000 pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Protestatarii spun că vor ca toţi cei patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea lui Floyd să fie condamnaţi. Poliţistul care i-a provocat moartea lui George Floyd după ce l-a asfixiat stând cu genunchiul pe gâtul acestuia preţ de câteva minute, a fost acuzat de omor de gradul al treilea dar protestatarii şi criticii cred că acuzaţia nu este suficient de aspră.

Statele Arizona, Texas şi Virginia au decretat stare de urgenţă care permite agenţilor federali să poată restabili ordinea. În Chicago a fost închisă zona centrală a oraşului și li se permite accesul doar angajaţilor magazinelor şi ceilor care locuiesc în zonă.

Principalele autostrăzi din Minnesota sunt închise.

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close