Antena 3 CNN Externe Protestele violente continuă în Tunisia: 23 de civili au murit

Protestele violente continuă în Tunisia: 23 de civili au murit

Protestele violente continuă în Tunisia: 23 de civili au murit
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Ian 2011   •   13:51

Protestele violente continuă în Tunisia. 23 de civili au fost ucişi în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, iar valul de violenţă a ajuns şi în capitala ţării, Tunis. Oamenii protestează faţă de condiţiile economice din ţară, în special faţă de lipsa locurilor de muncă.

Potrivit unui reporter Reuters, haosul domneşte pe străzile oraşelor tunisiene. Mii de tineri au ieşit în stradă şi aruncă cu pietre în poliţişti, devastează sediile băncilor şi scandează „Nu ne este frică”. Forţele de ordine trag focuri de avertizare pentru a-i forţa pe oameni să se retragă.

Preşedintele Ben Ali a declarat că incidentele violente „sunt inadmisibile” şi că vor descuraja investitorii şi turiştii care sunt sursa principala de venit a ţării. Autorităţile susţin că au iniţiat un program în cadrul căruia peste 50.000 de locuri de muncă vor fi oferite absolvenţilor de facultate fără loc de muncă.

Deşi economia Tunisiei a cunoscut o creştere semnificativă în ultima perioadă, localnicii se confruntă cu o lipsă acută de locuri de muncă. Cei mai afectaţi de şomaj sunt tinerii care locuiesc în zona centrală a ţării.


×
Subiecte în articol: Tunisia proteste morti
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close